Idag födde Idril sin kull med sju pipande små valpar. Efter en mycket orolig natt där husse och mattes sömn stördes så gick vattnet 05:30 och första valpen föddes 05:45 utan att hon verkade behöva anstränga sig allt för mycket. Resterande kom med jämna mellanrum fram till 08:10 då den sista föddes.

Hon hade väldigt lätt att föda dom och nu ligger hon lungt tillsammans med dom i valplådan i vårt kök och vilar. Även husse och matte skulle nog behöva en tupplur.

Det blev 2 hanar och 5 tikar och alla valparna äter och mår bra. Även Idril har ätit och druckit efter ansträngningen och är en mycket stolt mor som håller noga koll när man lyfter någon av hennes barn.

Idril o valparna dag1

Nu närmar sig dagen då Idril ska föda sina valpar. Hon har blivit rejält rund och det är bara några dagar tills det är dags. Vi beräknar att lördag 11/8 är dag 63 så vi håller oss hemma då det kan ske mer eller mindre vilken dag som helst.

Idril pregnant 1Idril pregnant 2

 

För en vecka sedan tog vi ner henne till sjön för att svalka av sig. Det uppskattade hon verkligen!

Klicka här för att se filmen.

Idag parades Idril med Klavreskogens Figge som är en grann hanne från Hova. Allt gick så bra som man kan tänka sig och båda parterna var ivriga deltagare. Dom satt ihop i ca 30min men dom var båda lugna och tillfreds. Vi ser fram emot valpar nu då det var ett tag sedan vi hade en kull. Nu återstår en spänd väntan på att se om parningen lyckades.

Klavreskogens Figge

Vi börjar bli allt mer säkra på att parningen har resulterat i dräktighet. Idril har blivit väldigt besvärlig med maten och har trots detta börjat bli lite rundare. Vi ser fram emot en kull i början av augusti.

Idril by lakeIdril in lake

Nu har valparna blivit 8 veckor och flyttat till sina nya hem. Elvira har saknat sina valpar men som tur är så bor Idril kvar på gården så hon dom kan leka nästan dagligen. Idril är den 12e generationen som vi har på gården.

 Evlira m valpar dag56 BilboEvlira m valpar dag56 ElanorEvlira m valpar dag56 FrodoEvlira m valpar dag56 IdrilEvlira m valpar dag56 MirielEvlira m valpar dag56 Nenya

Idril har kommit till rätta i sitt nya hem med nya matte Wilma och mormor Lovis.

 Evlira m valpar dag56 Idril o Wilma

Joomla templates by a4joomla