Tiden går fort och nu är det bara en vecka kvar till valparna flyttar till sina nya hem. Idril är inte så pigg på att låta dom dia längre men vi måste se till att hon inte kommer in till dom för nära inpå att hon själv har ätit för då vill spy upp mat till dom. Annars gillar hon att att mysa och busa med dom.

Valparna rusar upp för trappan

Idril umgås med valparna

Vi vill tacka för allt intresse kring Triton. Vi är glada att kunna meddela att vi snabbt kunnat hitta en ny familj som han kommer att flytta till om mindre än två veckor. Han kommer att få det bra med både barnbus och jakt!

Aktiviteten på valparna ökar allt mer och tänder har kommit fram. Nu känns det när dom gnager på tårna vilket dom verkar gilla.

Nu är det ett heltidsarbete att ta ut, mata och leka med dom. Tur att dom är så söta!

Juliet leker med sina småsyskon. (Film)

Idril kommer för att låta valparna dia. (Film)

Valparna fortsätter att utvecklas väl. Alla mår toppen och Idril är allt mindre hos dom. Hon går in och diar ibland men valparnas vassa tänder gör att det gör ont så hon blir inte kvar så länge. Nu behöver vi inte bära ut valparna mellan varven för att rasta dom utan vi kan locka ut dom. Vi ska även börja introducera torrt foder till dom så att det blir lite mer tuggmotstånd.

På grund av sent återbud så letar den underbara Triton fortfarande efter ett nytt hem. Ni ser honom i bilden nedan.

Film när vi matar

20210808 6v 120210809 6v 2

Tiden går fort och nu är valparna 4 veckor. Vi har slängt ut valplådan och satt upp kompostgallet i köket för att dom ska få mer plats att leka i. Idril är inte lika angelägen om att var med dom vilket är bra för att vi håller på att öka tiden mellan att valparna diar samtidigt som dom numera får uppblött hundfoder 4 ggr om dagen. Det tär väldigt på Idril som har blivit trådsmal trots att vi ger henne så mycket mat som hennes mage klarar.

Vi har idetta läge även tagit bort tältsängen ur köket där vi har turats om att sova och hade Idril i vår säng för första gången sedan valpningen. Igår avmaskade vi även och vi har inte sett några tecken på mask i avföringen vilket är bra. Även klorna blev klippta igår för tredje gången, alla 180st. Valparna har även fått färgade band runt halsen för att vi enklare ska kunna skilja dom åt.

Valparna är väldigt aktiva nu och nivån kommer bara att öka kommande veckor.  Valparna orkar vara aktiva i en halvtimme och sedan kryper dom ihop i en eller två högar på filtarna i köket och sover. Vi tar ut dom i hagen när dom börjar vakna till igen (ungefär varannan timma) så att dom får lära sig att göra sina behov ute samt att det är fräschare inne. Även matningen sker ute men Idril föredrar att dia dom i köket.

 20210724 dag25 220210726 dag24 120210726 dag27 120210726 dag27 220210726 dag27 3

Subcategories

The latest news from the Joomla! Team
Joomla templates by a4joomla