Nu har det gått 4,5 veckor sedan Idril parades men Hårsås Fajter som är en grann och välmeriterad hanne. Idril har varit lite besvärlig med maten precis som när hon var dräktig sist och nu börjar vi kunna se att hon blir lite rund om magen. Vi ser fram emot att valparna föds v36.

Nu är valparna 6 veckor och alla växer och mår bra. Det är full fart på dom mellan perioder av sov och mat. Tänder har kommiit fram en del och dom är sylvassa så man får sig ett tjuvnyp ibland. Dom är redan jätteduktiga på att lära sig bli rumsrena. Det händer fortfarande olyckor ibland men dom säger ofta till när dom måste ut och föredrar att kissa och bajsa på gräsmattan.

Lirkas valpar 6v 4Lirkas valpar 6v 3Lirkas valpar 6v 2Lirkas valpar 6v 1

Vår charmiga Lirka parades med Klavreskogens Figge för 8 veckor sedan. Hon börjar bli rund om magen och mår bra. Valplådan har kommit fram i vardagsrummet och övriga hundar nosar nyfiket i den. Särskilt Idril som använde den i fjol.

Lirka 56dagar 1 2Lirka 56dagar 2 2

Natten mellan torsdag 23/5 och fredagen 24/5 så födde Lirka 7 små valpar med kejsarsnitt. Det blev 2 tikar och 5 hanar som alla år bra. Dom gör inte så mycket väsen av sig än, bara äter, sover och kravlar runt lite. Men växer gör dom i snabb takt. Dom har snart dubblat sin vikt.

Lirka o valpar vecka1Lirka o valpar vecka1 2Lirka o valpar vecka1 3 

Video där valparna diar

Vår charmiga Lirka parades med Klavreskogens Figge för snart sex veckor sedan. Vi väntar valpar runt den 24/5 vilket vi ser fram emot då det var ett år sedan sist.

Figge Lirka 2

Joomla templates by a4joomla