Jag börjar med lite tråkiga nyheter. Vår familjemedlem sedan nästan 14 år, Lovis, somnade in i fredags i sviterna av cancer. Det är det tråkigaste med våra fyrfota vänner, deras liv är allt för korta.

Lovis fick umgås med valparna och stortrivdes i deras sällskap. Hon brydde sig inte om att dom bet på henne och var allmänt besvärliga utan bara njöt av deras sällskap.

Valparna blir altt aktivare desto äldre dom blir. Dom får testa nya saker hela tiden som att slicka tallrikar. Nu är det bara en vecka kvar till dom är 8 veckor gamla och börjar flytta till sina nya hem!

Video-Valparna slickar tallrik

Video-Valparna leker med boll

Idril kull2 dag45 1Idril kull2 dag45 2

 

Valparna mår fortsatt bra. Tänderna växer i takt med resten av dom så nu kan det göra riktigt ont när dom gnager på ens tår eller fingrar. Men dom är otroligt charmiga allihop, förutom möjligtvis när dom står och ylar kl 03:30 och vill ut.

Killarnas blivande hussar och mattar har varit på besök i helgen och dom fann varandra direkt. Aries kommer att flytta till Lund medans Kosmos flyttar norrut till Stockholm. Tiden går så otroligt fort, det är bara drygt två veckor till dom börjar flytta ut.

Film där Idril matar valparna.

 Idril kull2 dag37 1Idril kull2 dag37 2 

Valparnas utveckling fortsätter i en rasande takt. Nu leker dom och busar med varandra och oss. Idag började dom till och med leka med ett tygben (se video nedan)! Tänderna har börjat komma fram på ett par av dom och snart kommer dessa att testas på allt dom kommer åt. I helgen fick dom prova på lite mat som inte kommer från morsan, rådjursfärs blandat med äggula. Det var lite konstigt men samtidigt rätt gott tyckte dom. Ophelia tyckte det var smaskens och hade gärna ätit mer.

Idril kull2 dag24 1Idril kull2 dag25 1 

Två valpar leker med ben.

Veckorna går fort nu. Valparna fortsätter växa och nu är det full fart. Dom är allt mindre i valplådan, mest på natten. Större delen av tiden spenderar dom i köket. Dom sover fortfarande mycket men där emellan så är det fulll fart och lek. Dom kommer ut på gräsmattan flera gånger om dagen för att gör sina behov. Men det är bara korta stunder då det är lite kyligt för så små krabater.

Film på syskonbråk. (Uppdaterad)

Idril kull2 dag30 1Idril kull2 dag30 2Idril kull2 dag31 1

Nu händer det grejor i valparnas värld i rasande takt. Dom senaste dagarna så har dom både börjat öppna ögonen, höra samt "gå" omkring. Inget av det fungerar särskilt bra än så länge men ge det några dagar till blir det riktig fart på dom!

Här på detta klipp kan ni se valparna stapla omkring. Valparna staplar omkring

Idril kull2 dag17 1Idril kull2 dag17 2Idril kull2 dag17 3

Joomla templates by a4joomla