Natten mellan torsdag 23/5 och fredagen 24/5 så födde Lirka 7 små valpar med kejsarsnitt. Det blev 2 tikar och 5 hanar som alla år bra. Dom gör inte så mycket väsen av sig än, bara äter, sover och kravlar runt lite. Men växer gör dom i snabb takt. Dom har snart dubblat sin vikt.

Lirka o valpar vecka1Lirka o valpar vecka1 2Lirka o valpar vecka1 3 

Video där valparna diar

Vår charmiga Lirka parades med Klavreskogens Figge för 8 veckor sedan. Hon börjar bli rund om magen och mår bra. Valplådan har kommit fram i vardagsrummet och övriga hundar nosar nyfiket i den. Särskilt Idril som använde den i fjol.

Lirka 56dagar 1 2Lirka 56dagar 2 2

Nu har valparna blivit såpass gamla att dom har börjat flytta till sina nya hem. Först att flytta var Nyx tätt följd av Helios, Eros, Enyo och Eos. Kvar är bara Iris som kommer att flytta till Rörö till helgen.

Nyx d56Helios d56Eros d56Enyo d56Eos d56Iris d56Idril o valparna vecka7 1

Vår charmiga Lirka parades med Klavreskogens Figge för snart sex veckor sedan. Vi väntar valpar runt den 24/5 vilket vi ser fram emot då det var ett år sedan sist.

Figge Lirka 2

Nu är valparna drygt fem veckor och det är full fart på dem mellan varven. Det har även varit fullt med besökare den sista tiden med familjer som vill ge dom nya hem. Alla valparna har nu hittat nya hem som dom kommer att flytta till med början 3/10. Det finns redan planer på en ny kull till våren på en annan av våra tikar, Lirka.

Valparna brukar väcka oss mellan kl04 och 05 för att dom är hungriga så dom blir dom utfodrade och sedan leker vi med dom i en timme. De är nu vakna i upp till 1-2 timmar och leker med oss och varandra. Sedan är dom väldigt trötta och behöver vila ikapp sig.

Nyx, Helios, Enyo, Eros, Irirs och Eos

Nyx d36Helios d36Enyo d36Eros d36Iris d36Eos d36

Här leker vi i köket

Här leker vi i lådan

Och här är vi jättetrötta!

Idril o valparna vecka5 1

Joomla templates by a4joomla