Nu har valparna blivit såpass gamla att dom har börjat flytta till sina nya hem. Först att flytta var Nyx tätt följd av Helios, Eros, Enyo och Eos. Kvar är bara Iris som kommer att flytta till Rörö till helgen.

Nyx d56Helios d56Eros d56Enyo d56Eos d56Iris d56Idril o valparna vecka7 1

Nu är valparna drygt fem veckor och det är full fart på dem mellan varven. Det har även varit fullt med besökare den sista tiden med familjer som vill ge dom nya hem. Alla valparna har nu hittat nya hem som dom kommer att flytta till med början 3/10. Det finns redan planer på en ny kull till våren på en annan av våra tikar, Lirka.

Valparna brukar väcka oss mellan kl04 och 05 för att dom är hungriga så dom blir dom utfodrade och sedan leker vi med dom i en timme. De är nu vakna i upp till 1-2 timmar och leker med oss och varandra. Sedan är dom väldigt trötta och behöver vila ikapp sig.

Nyx, Helios, Enyo, Eros, Irirs och Eos

Nyx d36Helios d36Enyo d36Eros d36Iris d36Eos d36

Här leker vi i köket

Här leker vi i lådan

Och här är vi jättetrötta!

Idril o valparna vecka5 1

Den tredje veckan i valparnas liv har det hänt många spännande saker.

Valparna har fått komma ur valplådan och har utforskat vårt kök vilket är mycket ansträngande. Dom fick även prova lite fast föda för första gången, en blandning av köttfärs, äggula och olja. Det var både gott och konstigt. Och mycket jobbigt som syns på sista bilden.

Idril o valparna vecka3 1Idril o valparna vecka3 2Idril o valparna vecka3 3Idril o valparna vecka3 4 

 Valparna har även varit ute på andra äventyr. Dom har varit ute på gräsmattan för första gången vilket dom tyckte om. Vi försöker ta ut dom så ofta som det vädret tillåter för att dom ska lära sig kissa och bajsa ute. Och nu äter dom regelbundet mat för att avlasta Idril som har blivit mycket mager.

Idril o valparna vecka3 5Idril o valparna vecka3 6Idril o valparna vecka3 7 

Här kommer även enskilda bilder på alla valparna när dom är 24 dagar gamla. Dom väger runt kilot nu och har därmed fyrdubblat vikten på drygt tre veckor.

Nyx, Helios, Enyo, Eros, Irirs och Eos

Nyx d24Helios d24Enyo d24Eros d24Iris d24Eos d24 

 

Nu har valparna blivit drygt 4 veckor och utvecklingen går fort. Dom är allt mer aktiva och leker och bråkar med varandra och Idril och Lovis med. Tänder har börjat komma fram så nu får man snart börja akta sig så att man inte får några tjuvnyp. Vi har fått besök av flera som är intresserade av att ge valparna nya hem vilket vi tycker är roligt. Idril visar upp sin vaktiga sida när okända kommer men hon lugnar ner sig efter ett tag.

Nyx, Helios, Enyo, Eros, Irirs och Eos

Nyx d29Helios d29Enyo d29Eros d29Iris d29Eos d29 

Idril o valparna vecka4 1Idril o valparna vecka4 2 

Film när ett par valpar leker med Idril

 

Nu är valparna drygt två veckor och det händer mycket.

Vi börjar med dom tråkiga nyheterna. Vår minsta valp dog hastigt i sviterna av aspirations lunginflamation igår trots veterinärvård vilket var mycket ledsamt. 

Dom sex valparna som är kvar mår alla prima och växer så det knakar. Dom har precis börjat gå och alla håller på att öppna ögonen. Vi har även döpt alla valparna. Till denna kull så har vi som tema grekiska gudar och gudinnor. Pojkarna heter Helios och Eros ( solens och kärlekens gudar). Tikarna heter Nyx (nattens gudinna), Eos (gryningens gudinna), Enyo (krigsgudinna), och Iris (regnbågens gudinna).

Mamma Idril börjar tycka att det är lite tråkigt att vara hos dom heltid så hon har börjat sova i vår säng igen som vanligt.

Helios d15Eros d15Nyx d15Eos d15Enyo d15Iris d15 

Film när valpar staplar fram

 

 

Joomla templates by a4joomla