Nu händer det grejor i valparnas värld i rasande takt. Dom senaste dagarna så har dom både börjat öppna ögonen, höra samt "gå" omkring. Inget av det fungerar särskilt bra än så länge men ge det några dagar till blir det riktig fart på dom!

Här på detta klipp kan ni se valparna stapla omkring. Valparna staplar omkring

Idril kull2 dag17 1Idril kull2 dag17 2Idril kull2 dag17 3

Valparna och Idril mår fortsatt bra. Det är lugnt i valplådan och Idril spenderar fortfarande mycket tid där. Dom små växer i en rasande takt upp till 10% viktökning på ett dygn! Neda är några bilder från den senaste veckan.

Idril kull2 dag10 1Idril kull2 dag11 1Idril kull2 dag14 1

Idril och valparna mår fortfarande bra. Valparna växer så det knakar! Dom har gått upp med runt 50% i vikt sedan födseln.

Idril kull2 dag3 1Idril kull2 dag3 2

Nu är valparna en vecka och alla mår fortfarande bra. Det är lungt i valplådan vilket är ett gott tecken på att alla är mätta och nöjda. Idril ligger tillsamman med dom dygnet runt än så länge. Ibland blir hon lite sällskapssjuk och kommer och hälsar på oss men så fort någon av valparna börjar pipa springer hon snabbt tillbaka till dom. Valparna har nu fått namn. Temat är rymden. Hanarna heter Aries och Kosmos. Tikarna heter Cassiopeia, Juliet, Nova, Cressida och Ophelia.

Idril kull2 dag8 1Idril kull2 dag8 2

 

Nu har valparna fötts! Värkarna började runt 19:30 igår kväll och vattnet gick strax därefter. Första valpen föddes ca 20:30 och dom första fyra kom i hyffsad takt för att sedan ha ett långt uppehåll till nummer fem som följdes av dom sista två. Den sista föddes kring kl01 och husse och matte kom i säng runt kl 3.  Det blev en fin kull med 5 tikar och 2 hannar. Idril och valparna mår bra och hon tar väl hand om de små.

Idril kull2 dag0_1Idril kull2 dag0 2Idril kull2 dag1

 

Joomla templates by a4joomla